Voordelen van Grond

De grootste voordelen van grond kopen voor bedrijven en particulieren. Simpel op een rijtje.

Waarom juist nu investeren in grond?

Projectontwikkelaars en grote woningcorporaties hebben miljarden klaarliggen om te investeren in nieuwe grond. Hier moet echter wel grond voor worden aangekocht.  Via onze advertentiesite voor gronden kunt u de volgende koper zijn, zodat u kunt genieten van de waardestijging.

De Voordelen

Het bezitten van grond kent vele voordelen. De meeste voordelen komen voort uit het 100% bezitten van de grond. Hier komen verschillende financiële en fiscale voordelen uit voort.

 Een veilige en zekere belegging

Grond is door de eeuwen heen een veilige en zekere belegging. Het beleggen in grond is niet te vergelijken met beurs of of rendementsbeleggingen die erg variabel kunnen zijn. Het kopen van een kavel is en blijft een concrete investering, waarbij u als duurzaam ondernemer met een goed gevoel voordeel uit kunt halen.

Belastingvoordelen bij het bezit van grond

De belastingvrijstelling van bos- en natuurgronden zijn niet beperkt tot het Nederlands grondgebied. Deze vrijstelling geldt ook voor buitenlandse gronden. De voorwaarde waaraan voldaan moet zijn is dat de belastingplichtige de volle eigenaar is. Opbrengsten uit deze gronden zijn vrijgesteld van de inkomstenbelasting en ook als u het (bos)grond wilt verkopen, en als hier winst op gemaakt wordt is dit ook vrijgesteld van inkomstenbelasting.

Waardestijging

Er is meer grond nodig voor bedrijfshuisvesting vanwege de structurele verandering in economische activiteiten. Door de groeiende woningmarkt zijn projectontwikkelaars actief bezig met het veilig stellen van hun investeringen in mogelijke uitbreidingslocaties.

Bezit van Bosgrond levert hout

Eén hectare bosgrond levert jaarlijks 7,5 m3 hout. Daar kunnen 2 huishoudens een open haard van stoken.

Plaats uw eigen grond!

Wij geven zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om op een makkelijke manier hun grond online in de verkoop te zetten.